У Дубні відбудеться ІХ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба...»

24 Січня 2022, 17:37
У Дубні відбудеться ІХ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба...» 450
У Дубні відбудеться ІХ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба...»

У Дубні починають готуватися до проведення дев'ятого міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого фольклору «Котилася торба...»

У понеділок 24 січня, відбулася перша робоча зустріч міського голови Василя Антонюка з керівництвом Рівненського обласного центру народної творчості — директоркою Іриною Рачковською та заступником директора центру Феодосієм Васечком щодо проведення у Дубні ІХ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого фольклору «Котилася торба...». Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

Під час зустрічі обговорили організаційні, технічні та фінансові питання з підготовки та проведення фестивалю, котрий відновлюється після трирічної перерви. 

Планується, що цьогоріч фестиваль відбудеться 22-26 серпня. У ньому передбачається участь фольклорних гуртів з Польщі, Литви, Молдови, Грузії, Туреччини, а також колективів національних меншин з міст України.

Фестиваль «Котилася торба...» є важливою подією у розвитку міжкультурних зв’язків, він створює атмосферу національної самобутності, обрядовості, колориту народного мистецтва для кожного учасника. Під час фестивалю представники різних країн знайомляться із українськими народними традиціями та представляють творчі надбання свого народ, що є надзвичайно важливо для подальшого спілкування, розвитку і збагачення національних культур.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024