Сім ОСББ в Дубно подали заявки на участь в програмі термомодернізації

25 Січня 2022, 15:45
Сім ОСББ в Дубно подали заявки на участь в програмі термомодернізації 493
Сім ОСББ в Дубно подали заявки на участь в програмі термомодернізації

У 2022 році на Дубенщині стартує програма «Велика термомодернізація».

Програма Президента України «Велика термомодернізація» розпочнеться з утеплення п'яти тисяч багатоквартирних будинків по всій країні. На її реалізацію передбачено близько 50 мільярдів гривень. Про це зазначають у Дубенській РДА.

У рамках програми в Рівненській області планується утеплити багатоповерхівки у населених пунктах від 30 тисяч жителів. «Програма «Велика термомодернізація» передбачає покращення енергоефективності багатоквартирного житлового фонду. В результаті буде зменшено споживання та імпорт газу та знижено витрати на оплату житлово-комунальних послуг, повідомляють в Рівненській ОДА.

Проєкт передбачає забезпечення сталого та довгострокового фінансування за рахунок державного та місцевих бюджетів. Кошти для фінансування Програми в розмірі від 70% будуть надаватись облдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування у вигляді довгострокового кредиту під 5% на 20 років, що буде підлягати поверненню в тому числі за рахунок платежів від співвласників житлового будинку. Поряд з цим, умовою програми є співфінансування з місцевих бюджетів або кошти співвласників будинків у розмірі до 30%.

Нині в Дубенському районі створено 293 ОСББ, в тому числі 62 – в Дубно. За оперативною інформацією відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Дубенської райдержадміністрації, на участь в Програмі термомодернізації подали 7 ОСББ міста Дубно.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024