Жінка з Пляшевої народила в кареті швидкої, не доїхавши до лікарні

08 Лютого 2022, 10:17
Жінка з Пляшевої народила в кареті швидкої, не доїхавши до лікарні 411
Жінка з Пляшевої народила в кареті швидкої, не доїхавши до лікарні
6 лютого о 11:09 надійшов виклик про те, що 24-річна жителька села Пляшева Дубенського району народжує.
 
За вказаною адресою прибула лікарська бригада Демидівського пункту постійного базування, повідомляють на сторінці Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги у фейсбуці. 
 
Пацієнтка до якої було викликано «швидку» допомогу перебувала на 38 тижні вагітності. У жінки почалися перейми, проте до медиків вона не зверталася. Коли перейми посилились – зателефонували на лінію 103.
 
Бригада «швидкої» негайно помістила вагітну пацієнтку до автомобіля та вирушили до найближчого пологового. Проте в дорозі у пацієнтки відійшли води та розпочалася родова діяльність.
 
Оскільки до медичного закладу було далеко, водій «швидкої» Олександр Микитюк негайно зупинив автомобіль. Лікар Петро Іванюк та фельдшер Ігор Куніцкий розпочали приймати пологи у салоні «швидкої».
 
Пологи виявилися з ускладненнями – навколо шиї немовляти тричі була обгорнута пуповина. Проте медики «швидкої» зробили все можливе аби жінка народила живу і здорову дитину. Пологи пройшли успішно. Бригада «швидкої» надала медичну допомогу відповідно до протоколу та госпіталізувала жінку та немовля до Дубенського пологового будинку.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024