У Рачині під авто потрапив школяр-велосипедист

19 Лютого 2022, 10:00
У Рачині під авто потрапив школяр-велосипедист 810
У Рачині під авто потрапив школяр-велосипедист

У Рачині під авто потрапив 11-річний місцевий житель, який їхав на велосипеді.

Автопригода трапилась 17 лютого, близько 16:30. Слідчо – оперативна група встановила, що 29-річний водій автомобіля «Славута» прямував до села Мирогоща. Попереду в попутньому напрямку по краю проїздної частини дороги рухався 11-річний місцевий житель. Про це повідомляють у Дубенському районному відділені поліції.

За показами водія та очевидців події, хлопець раптово повернув ліворуч, чому й власне відбулося зіткнення.

Медики діагностували у дитини закриті травми та забої. Його госпіталізували до міської лікарні для спостереження. Водій Славути був тверезим, він не постраждав.

Обидва транспортні засоби поміщені на штрафмайданчик; за цим фактом розпочали досудове розслідування.

Читайте також: На Дубенщині троє чоловіків попалися на крадіжці

Довідково: з відходом зими на дорогах з’являється все більше велосипедистів. Вони, як і решта учасників дорожнього руху, повинні дотримуватись встановлених правил.

Вимоги до велосипедистів зазначені у розділі 6 ПДР. Зокрема, там вказано, що рухатись по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли14-річного віку. Велосипед повинен бути обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду – білого, позаду – червоного, а по боках – помаранчевого кольорів.

Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024