У громадах Дубенщини проводять тренінги з домедичної допомоги

31 Березня 2022, 15:17
У громадах Дубенщини проводять тренінги з домедичної допомоги 912
У громадах Дубенщини проводять тренінги з домедичної допомоги

Кваліфікована та своєчасна домедична допомога рятує життя. І тут важливим моментом є наявність знань та практичних вмінь, які дозволяють правильно зреагувати у стресових ситуаціях, надати необхідну допомогти людині до приїзду швидкої допомоги.

Аби навчити жителів селища правильно надавати допомогу потерпілим в Демидівці проводять тренінги «Перша домедична допомога: як діяти в надзвичайних ситуаціях».  Інструктори навчають основам серцево-легеневої реанімації, як зупиняти критичні кровотечі, накладати турнікети та джгути. Заняття мають переважно практичну складову та мінімум теорії.

Про це повідомляють на сторінці Дубенської РДА.

 «В умовах бойових дій «швидка» може не доїхати вчасно. Тому важливо, щоб люди, присутні на місці події, вміли коректно надавати домедичну допомогу до приїзду медиків», – зазначає Галина Друк, волонтерка-медик.

Також учасникам розповідають, що має бути в аптечці у кожного і як правильно користуватися засобами першої допомоги. Усі тренінги безплатні.

Ідея проведення таких навчань виникла в жителів селища як відповідь на потреби сьогодення. Місцева громадська організація «Сприяння розвитку села» подала заявку на здобуття гранту по проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу». На сьогодні мають можливість проводити безплатні тренінги по району. Так, практичні навчання вже відбулись Козині, Хрінниках та Рогізному. На цьому не зупиняються, у планах – продовжити співпрацю з сусідніми громадами Рівненщини та Волині.

«Підхопили» ініціативу на Радивилівщині. Інструктажі із «домедички» проходять Радивилові, залучають й старостинські округи. Приміром, тренінги уже проведено для жителів сіл Підзамчівського старостату.  Інструктори окремо зупиняються на легенево-серцевій реанімації, роз'яснюють порядок дій при травмах та кровотечах. Проводять практикум із накладання пов'язок та шин.

А ще наприкінці лютого Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН»  спільно зі Смизькою селищною радою проводила практичний майстер-клас з домедичної допомоги в рамках соціального проєкту «Лінія життя».

Читайте також: Дубно: міський голова відвідав вимушених переселенців

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024