У Дубні до переселенців завітали представники благодійного фонду

28 Квітня 2022, 09:00
Дубно: до переселенців завітали благодійники 698
Дубно: до переселенців завітали благодійники

Соціальні працівники благодійного фонду «Рокада» 22 квітня відвідали чотири гуртожитки комунальних закладів у місті Дубно, щоб зустрітися з внутрішньо переміщеними особами, які нині там проживають.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Благодійного фонду «Рокада» Рівне.

Марія Данилюк презентувала команду рівненської філії Фонду та розповіла про безкоштовні послуги, якими можуть скористатися українці, які постраждали від війни і зараз перебувають на Рівненщині.

Вдалося поспілкуватися з адміністраторами гуртожитків, щоб налагодити комунікацію, а також надати соціальні консультації щодо отримання соціальних виплат, міжнародної допомоги, пошуку нового житла та відновлення документів.

«Під час візитів у місця компактного розміщення людей ми актуалізували гостру потребу у продуктах харчування, адже у людей вже закінчуються гроші, а соціальних виплат більшість досі не отримали, нову роботу теж важко знайти. І тому потрібно допомагати людям задовільняти свої базові потреби, щоб вони відчували себе в безпеці і могли думати про відновлення після пережитого горя. У квітні нам вдалося налагодити співпрацю з ГО «ДрузіЄ», яка тепер допомагає нам забезпечувати ВПО овочами (картопля, морква, буряки, цибуля, капуста). Напередодні Великодня наші соціальні працівники розвезли овочеві набори у дубенські гуртожитки, щоб підтримати людей, які зараз там тимчасово проживають, та привітати з наступаючим святом», – йдеться у дописі.

Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Читайте також: На Радивилівщині громада московського патріархату перейшла в підпорядкування Православної Церкви України

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024