«Чиста громада»: жителі Смиги та переселенці зачищали ліс від сміття

15 Травня 2022, 08:43
«Чиста громада»: жителі Смиги та переселенці зачищали ліс від сміття 600
«Чиста громада»: жителі Смиги та переселенці зачищали ліс від сміття

Всього за кілька годин понад два десятки учасників зібрали майже 5 тисяч літрів сміття на невеликій ділянці лісу. Воно непомітно лежало в траві та поволі отруювало навколишнє середовище

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Дубенської РДА.

«Окрім місцевих жителів прибрати ліс прийшли й переселенці з Миколаєва, Чернігова, Київщини, Харківщини та відомої всім Чорнобаївки. Смига винна тепер Чорнобаївці!», жартують учасники екоакції.

Ініціювали захід громадські організації ГО «Інтонація ЗМІН» та благодійний фонд «Рокада» Рівне. Її планують продовжити, вже обрали наступну для роботи ділянку: лісовий масив від Смиги до Старої Миколаївки. За словами організаторів, така спільна справа це добра можливість відволіктися від думок про війну та додати власний внесок у перемогу.

«Ми вже знаємо імена один одного, працюємо як добрі знайомі. Саме в такі часи життя показує справжність людей. Маємо амбітні плани: назбирати 300 мішків сміття. Лісів у нас багато, то ж наступного тижня продовжимо», – кажуть в ГО «Інтонація ЗМІН».

У Смизі ініціативу громадськості підтримало й місцеве ПрАТ «Єврошпон-Смига». Підприємство забезпечило учасників рукавицями і сміттєвими мішками, а також обіцяє винагороду десять грн за кожен мішок сміття.

«Вкотре переконуємось, що разом можемо більше! Ініціатива смижан гарний приклад для наслідування, чи не так?», – йдеться у дописі.

Читайте також: У селах Млинівської громади у травні вимикатиму електрику

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024