У громаді на Дубенщині сортують сміття

27 Травня 2022, 17:00
У громаді на Дубенщині сортують сміття 482
У громаді на Дубенщині сортують сміття

Біля кожного подвір’я у Підлозцівській сільській громаді Дубенського району стоять контейнери для роздільного збору сміття, а саме скла та паперу. 

Про це повідомляють у Дубенській РВА.

Ініціатива з організації переробки сміття в громаді належить місцевому підприємству «Хавест-агро», яке у 2018 році безкоштовно встановили контейнери біля кожного господарства. По мірі наповненості баки вивозяться, сміття ще раз сортується та відправляється на вторинну переробку. І все це за кошти підприємства. 

До того ж товариство допомагає громаді в благоустрої – обкошує узбіччя, підгортає сміття на сміттєзвалищі, розчищає дороги від снігових заметів. 

«Керівник «Хавест-агро» – громадянин Німеччини, а для європейців роздільне збирання сміття є нормою. Звичка сортувати сміття вже ввійшла в наше повсякденне життя, навіть в навчальних закладах встановлено по кілька баків для збору відходів. Діти з найменшого вчаться бути відповідальними та не завдавати шкоди довкіллю. Для громади це тільки плюс», – розповідає голова Підлозцівської громади Микола Костюкевич.

Читайте також: У Підлозцівському ліцеї готуються до нового навчального року

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024