Радивилівські майстри перетворюють звичайні автівки на бойові

01 Червня 2022, 12:58
Радивилівські майстри перетворюють звичайні позашляховики на бойові авто 924
Радивилівські майстри перетворюють звичайні позашляховики на бойові авто

За три місяці війни майстри з Радивилівщини перетворили на бойові машини понад 20 автівок. Сьогодні вони слугують військовим в «гарячих» точках та допомагають робити гарну справу: мінусувати окупантів. 

Про це повідомляють у Дубенській РВА.

З перших днів війни Сергій та Олександр допомагають захисникам наближати перемогу – переобладнують автівки в бойові машини. Хлопці власноруч розробляють та встановлюють турелі під різні види зброї. Свою ініціативу назвали FireShot − «вогняний постріл». За три місяці –  понад два десятки автомобілів, укомплектованих радивилівськими майстрами, вже поїхали на передову.

«Ми знайшли те, в чому можемо бути корисні. Я за освітою інженер-механік. Ідея саме такої справи виникла після розмови з товаришем, він військовий. Волонтери подарували їм автівку, потрібно було дещо «вдосконалити». Ідея прижилась, ми постійно над цим працюємо, моделюємо варіанти турелів під різні види зброї. Фактично можемо зробити під будь-яку, питання лише в тому, щоб побачити цю зброю як-то кажуть «в живу». Нам потрібні реальні заміри, аби потім все спрацювало на відмінно», – каже Сергій.

Спочатку чоловіки працювали в цеху одного із місцевих підприємств, зараз – орендують два гаражі. Кажуть, що їх дуже підтримують люди: коштами, інструментами, матеріалами, контактами, своєю працею по окремих видах робіт. Така підтримка – мотивує.  

Перші авто для переобладнання їм спрямовували військові, а місяць тому розпочали співпрацю із Романом Гапачилом зі Львова. Роман з командою запустили ініціативу з придбання пікапів для військових, їх переобладнують під захищені джипи. Хлопці із FireShot оснащують їх турелями, іншим «обвісом», за потреби – фарбують в маскувальні кольори чи «піксель». По тому автівки передають у потрібні руки військових на передовій. Такі «бандеромобілі» знищують окупантів та допомагають наближати нашу перемогу. 

Читайте також: У Козині відбудеться благодійний концерт на підтримку ЗСУ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром