На Радивилівщині представники влади зустрілися із переселенцями

23 Червня 2022, 16:59
Робоча група для організації роботи з внутрішньо переміщеними особами при Дубенській РВА 381
Робоча група для організації роботи з внутрішньо переміщеними особами при Дубенській РВА

У Радивилівській міській та Козинській сільській територіальних громадах відбулася зустріч представників влади району з внутрішньо переміщеними особами.

Про це повідомили у Дубенській РВА.

У зустрічі взяли участь заступник голови Дубенської РВА Ірина Кружайло, начальник управління соціального захисту РВА Юрій Вовк, директор Радивилівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості Ярослав Довгаль, начальник відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Галина Зварич, мобільна мультидисциплінарна комада МБФ «Українська фундація громадського здоров'я».

Під час зустрічі піднімались питання, які стосуються юридичної допомоги, допомоги з працевлаштування, пенсійного забезпечення, відновлення документів, оформлення матеріальної допомоги та державних компенсацій громадянам у статусі ВПО, а також розселення вимушених переселенців, які зараз проживають у садочках, школах, ліцеях району, у зв'язку із наближенням початку нового навчального року. Зверталися люди й з індивідуальними проблемними питаннями, їм надано усю необхідну інформацію та роз'яснення.

Представники робочої групи, спільно з командою мобільної бригади по роботі з вимушеними переселенцями у Дубенському районі, ознайомились із діяльністю волонтерського хабу при Радивилівській міській раді. Він діє з перших днів війни. За день сюди приходить близько пів сотні вимушених переселенців, які отримують тут одяг, взуття, засоби гігієни, продукти харчування.

У Козинській громаді відвідали одне із місць масового поселення вимушених переселенців. Релігійна громада села Зарічне  зустріла у себе понад 70 перелеселенців зі східних регіонів країни. Під час зустрічі піднімались питання працевлаштування та своєчасності соціальних виплат. Для чотирьох громадян було домовлено про зустріч із потенційним роботодавцем. 

Мобільна бригада для Крупецької, Козинської та Радивилівської громад передала гуманітарну допомогу від Unicef для наймолодших переселенців – розвиваючі ігри, спортивний інвентар, зошити та іншу канцелярію. Із початком нового навчального року діткам стане в нагоді.

Читайте також: У лікарні Дубна можна діагностувати туберкульоз

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024