Річниця Битви під Берестечком: у селі Пляшева вшанували пам'ять полеглих козаків

26 Червня 2022, 18:08
Річниця Битви під Берестечком: у селі Пляшева вшанували пам'ять полеглих козаків 965
Річниця Битви під Берестечком: у селі Пляшева вшанували пам'ять полеглих козаків

На території Свято-Георгіївського чоловічого монастиря 26 червня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України  Епіфаній відслужив Божественну літургію та Вселенську панахиду за упокій загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України.

Про це повідомили у Дубенській РВА.

Під час зустрічі Предстоятеля Православної Церкви України художниця із Млинова Ніна Августін подарувала Блаженнішому Митрополиту Епіфанію ікону «Покрова Божої Матері», написану на стінках ящика з-під боєприпасів. Робота – символ єдності сходу й заходу, символ перемоги життя над смертю. 

Під час традиційної урочистої ходи до Пам'ятника загиблим козакам, представники духовенства, влади, військові та громадськість поклали до його підніжжя квіти. Завершився захід спільним виконання відомої на увесь світ пісні «Ой у лузі червона калина».

До слова, 371 рік тому у битві під Берестечком полягли тисячі козаків та селян, які стали на захист волі й незалежності України та віри православної. Тепер на цьому місці, серед поля, височіють куполи Свято-Георгіївського чоловічого монастиря та розташований меморіальний комплекс «Козацькі могили».

Читайте також: У храмі на Козацьких могилах Епіфаній очолив Божественну літургію

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024