В етнопарку у Радивилові проводять екскурсії-квести для дітей

30 Червня 2022, 15:53
В етнопарку у Радивилові проводять екскурсії-квести для дітей 385
В етнопарку у Радивилові проводять екскурсії-квести для дітей

В етнопарку «Ладомирія», що у місті Радивилів на Дубенщині, організовують денний табір та квести для дітей. Ті, у кого один або двоє батьків загинули на війні, можуть перебувати в таборі безплатно.

Як повідомляє Суспільне, про це розповів керівник Ладомирії Володимир Дзьобак.

Методику проведення екскурсій у вигляді квестів вирішили застосувати вперше, розповідає керівник.

«Ми використовували багато методів, але ця форма виявилась найбільш вдалою. Хочемо використати нові формати екскурсій, щоб дітям було цікаво», – додає Володимир Дзьобак.

Наразі в етнопарку для дітей провели шість екскурсій-квестів.

Діти за фото шукають орнаменти, вивчають технології виготовлення скринь, особливості інтер'єру та екстер'єру хат, розміщених в «Ладомирії», уточнює керівник.

«Більшість дітей з Рівного. До цього були зі Львова та інших міст. Приходять також вимушено переселені люди. Не лише ті, які проживають у двох наших громадах, а й з Острога, Бродів тощо», – каже Володимир Дзьобак.

Він додає: з 29 березня в одному з приміщень етнопарку продовжує функціонувати центр допомоги армії та вимушеним переселенцям. Тут їх забезпечують одягом, їжею, побутовою хімією та засобами особистої гігієни.

Крім екскурсій-квестів, дітям у «Ладомирії» організовують денний табір ЛадоЛенд.

«Там також будемо проводити розвивальні ігри. Щодня буде щось нове. До прикладу, один з днів буде присвячений тій чи іншій країні – їх їжі, традиціям, звичаям, фільмам тощо. База табору – історія, культура, етнографія. Один з днів присвятимо Ладомирії. Маємо вже 15 охочих. В разі повітряних тривог дітям буде де сховатися», – додає Володимир Дзьобак.

Табір стартує з 1 липня. Діти-сироти та напівсироти, батьки яких загинули на війні, також можуть перебувати в таборі безоплатно.

Читайте також: У Дубні відома українська співачка виступить з благодійним концертом

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024