В етнопарку «Ладомирія» завершують будівництво швидкожитла для переселенки із Маріуполя

04 Липня 2022, 14:52
В етнопарку «Ладомирія» завершують швидкожитла для переселенки із Маріуполя 411
В етнопарку «Ладомирія» завершують швидкожитла для переселенки із Маріуполя

Ідея в працівників етнопарку виникла під час їхньої волонтерської діяльності та спілкування із вимушеними переселенцями, що нині проживають у місті Радивилів. Зокрема, своєю історією поділилась жінка, яка переїхала з Маріуполя, з Азовсталі.

Про це розповів  Володимир Дзьобак, повідомляє Дубенська РВА.

«Вона втратила все: родину, майно, житло. Знайшла прихисток у Радивилові, але весь час була психологічно пригніченою, не розмовляла, не йшла на контакт. Лише на третє відвідування вона розговорилася. Виявилося, що її величезним бажанням, ідеєю-фікс стало бажання отримати свій дах над головою, невеличку, але свою власну фортецю. Треба було долучатися до розв'язання цієї проблеми, ми почали думати й працювати», – додає керівник «Ладомирії». 

Перед собою поставили кілька завдань: житло мало швидко зводитись, у будівництві – використовуватись екологічні та безпечні місцеві матеріали, при цьому воно має бути зручним та комфортним для проживання людей.  Робота над проєктування зайняла певний час, заручились підтримкою архітектора. Одночасно на меблевому виробництві почали освоювати технологію створення каркасно-щитових панелей.

На сьогодні будинок звели, тривають внутрішні роботи та облаштування навколишньої території. 

В Ладомирії  запевняють, що на досягнутому – не зупиняться, а проєкт матиме продовження!

Читайте також: Релокація бізнесу: які пропозиції для підприємств-переселенців є у Дубенському районі

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024