За поширення комуністичної символіки дубенчанин постане перед судом

29 Липня 2022, 10:00
За поширення комуністичної символіки дубенчанин постане перед судом 535
За поширення комуністичної символіки дубенчанин постане перед судом

Слідчі Дубенського РВП завершили досудове розслідування та скерували на розгляд суду кримінальне провадження за фактом поширення комуністичної символіки та пропагування комуністичного тоталітарного режиму. Протиправну діяльність здійснював 60-річний дубенчанин у соціальній мережі «Однокласники». За скоєне обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомили у Нацполіції.

Протиправну діяльність чоловіка викрили у лютому цьогоріч працівники Дубенського РВ УСБУ в Рівненській області.

Так, у рамках кримінального провадження провели обшук будинку у селі Переросля за місцем його реєстрації, у нежитлових приміщеннях у Дубні, а також у квартирі — за місцем проживання чоловіка.

Під час слідчих дій поліцейські виявили та вилучили ноутбук, системний блок, телефон, DVD-диск із зображенням георгіївської стрічки на коробці, документи та паспорт громадянина Російської федерації.

За результатами проведених відповідних експертиз, 60-річному дубенчанину, за процесуального керівництва Дубенської окружної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 1 статті 436-1 КК України.

Зібравши достатньо доказів у справі, слідчі 28 липня скерували кримінальне провадження до суду з обвинувальним актом.

Відомо, що 60-річний уродженець російської федерації, який понад тридцять років проживає у Дубенському районі, свою вину визнає, шкодує про вчинене та запевняє, що наразі змінив свої погляди на повномасштабне вторгнення країни-агресора в  Україну.

Максимальне покарання, яке може загрожувати обвинуваченому – до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: Заперечував збройну агресію та підтримував дії рф: за колабораційну діяльність судитимуть дубенчанина

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024