Малий бізнес Дубенщини поповнив місцеві скарбниці майже на 35 мільйонів гривень єдиного податку

08 Серпня 2022, 17:02
Малий бізнес Дубенщини поповнив місцеві скарбниці майже на 35 млн грн єдиного податку 442
Малий бізнес Дубенщини поповнив місцеві скарбниці майже на 35 млн грн єдиного податку

За січень-липень 2022 року суб’єкти малого підприємництва Дубенщини перерахували до місцевих скарбниць 34,8 мільйона гривень єдиного податку, що на 3,8 мільйона гривень більше показників минулого року.

Про це повідомили у Дубенській РВА.

За інформацією РВА, наразі лідерами зі сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці – вони сплатили до місцевих бюджетів 27,5 мільйона гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року сума надходжень збільшилась на 3,1 мільйона гривень. Юридичні особи – платники єдиного податку III групи перерахували до місцевих скарбниць 2,8 мільйона гривень. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 4,5 мільйона гривень єдиного податку. Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2021 року на 701 тисячу гривень.

Дубенська державна податкова інспекція звертається до ФОПів – платників ЄП першої та другої груп за можливості виконувати свій податковий обов'язок та сплачувати єдиний податок. У 2022 році ФОП – платники ЄП першої – другої груп мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.

Податківці наголошують, єдиний податок від малого підприємництва є одним із податкових платежів, надходження яких стабільно поповнюють місцеві бюджети та забезпечують фінансування територіальних громад.

Читайте також: Дубенська громада отримала медикаменти з Італії

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром