На Дубенщині місцевий житель встановив альтернативне джерело енергії — теплові насоси

13 Серпня 2022, 15:59
На Млинівщині місцевий житель встановив альтернативне джерело енергії — теплові насоси 337
На Млинівщині місцевий житель встановив альтернативне джерело енергії — теплові насоси

На Млинівщині місцевий житель Сергій Піштей для обігріву власного житлового та бізнесових приміщень встановив теплові насоси.

Про це повідомляє голова Дубенської районної державної адміністрації Всеволод Пекарський.

Під час робочої поїздки на Млинівщину очільник держадміністрації зустрілися із Сергієм та поспілкувались про переваги альтернативного джерела енергії.

«Це відмінна альтернатива газу чи електричному котлу. Система опалення є надекономічною, оскільки використовує повітря (або ґрунтові води), при цьому не маючи негативного впливу на навколишнє середовище. Окрім екологічності вони ще й несуть незалежність від ресурсу: не потрібно закуповувати сировину», — зазначає очільник.

Теплові насоси — це складні системи, які примножують теплову енергію, отриману з альтернативних джерел, а потім направляють її на опалення приміщень. Джерелом тепла може бути земля, навколишнє повітря або ґрунтові води.

Теплонасоси використовуються не тільки у будинках, але й у різних технологічних процесах, промисловій сфері, будівництві. Вони також застосовуються для нагріву води, наприклад, у басейнах.

Читайте також: У селі Тараканівської громади декілька днів вимикатимуть електрику

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром