Навіть влітку – на лижах: на Млинівщині розвивають унікальний вид спорту

15 Серпня 2022, 15:00
Навіть влітку – на лижах: на Млинівщині розвивають унікальний вид спорту 725
Навіть влітку – на лижах: на Млинівщині розвивають унікальний вид спорту

На Млинівщині розвивають унікальний вид спорту – лижні перегони. Секція – єдина на Рівненщині. Відділення з такого виду спорту вже багато років функціонує у Млинівській дитячо-юнацькій спортивній школі.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів голова Дубенської РВА Всеволод Пекарський.

«Днями, під час робочої поїздки до Млинівської громади, відвідав тренування юних чемпіонів та поспілкувався із директором Млинівської дитячо-юнацької спортивної школи Юрієм Вербицьким. Дивлячись на захопливі й, водночас, зосереджені обличчя юних спортсменів – лижний спорт їм точно до душі», – йдеться у дописі.

Лижними перегонами на сьогодні займається 18 дітей. Взимку, коли є сніг, тренуються на лижах, а влітку – на лижоролерах.

Поряд з лижним при Млинівській спортшколі функціонує ще чотири відділення з видів спорту.

«У нас є важка атлетика, лижні гонки, волейбол, футбол та веслування на байдарках і каное. У школі працює 8 тренерів, на відділеннях займається понад 130 діток. За понад півстолітню історію виховали не одне покоління чемпіонів. Серед них – десять майстрів спорту, майстер спорту міжнародного класу та понад два десятки кандидатів у майстри спорту», – каже директор спортшколи Юрій Вербицький.

Начальник військової адміністрації також ознайомився із роботою водної бази «Елінг». Саме тут нещодавно завершили свій тренувальний збір юніорська і молодіжна збірні України з веслування. До слова, у складі збірної – млинівчанка Олена Циганкова, вихованка Млинівської спортшколи та бронзова призерка Чемпіонатів Європи й Світу.

Читайте також: Родина вагітної капітанки з Млинівщини просить допомогти повернути її з російського полону

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024