У Всесвітній день туризму Дубенський замок відзначив 530-річчя

28 Вересня 2022, 09:00
У Всесвітній день туризму Дубенський замок відзначив 530-річчя 619
У Всесвітній день туризму Дубенський замок відзначив 530-річчя

У Всесвітній день туризму в Державному історико-культурному заповіднику Дубна організували міжнародну наукову онлайн конференцію, присвячену 530-річчю першої писемної згадки про Дубенський замок, повідомляють у Рівненській обласній раді.

До участі у заході запросили істориків, археологів, культурологів, музейників не лише з Рівненщини, а й Київської, Тернопільської, Волинської, Львівської, Черкаської областей, а також з Литви.

Теми, які заявлені до презентації, стосуються як давньоруського будівництва XI-XIII ст.ст., так і археологічних знахідок сучасної доби. Науковці з різних регіонів України ділитимуться дослідженнями про визначні пам’ятки історії, культури та архітектури своїх областей. Окремий блок присвячений саме історії Дубенського замку та його експонатів.

З нагоди 530-ї річниці першої писемної згадки про Дубенський замок, а також Всесвітнього дня туризму Почесною грамотою нагородили робітника з комплексного обслуговування та ремонту будівель Державного історико-культурного заповідника міста Дубна Володимира Гаврилюка.

Читайте також: На Дубенщині віддали останню шану загиблому Герою

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром