У Дубні відкрили пам'ятний знак Іову Почаївському

16 Жовтня 2022, 13:30
У Дубні відкрили пам'ятний знак Іову Почаївському 1613
У Дубні відкрили пам'ятний знак Іову Почаївському

У місті Дубно 15 жовтня відбулося відкриття пам'ятного знаку преподобному Іову Почаївському – ігумену Дубенського Хрестовоздвиженського монастиря та видатному чудотворцю. Фігуру Святого встановили на вулиці Замковій навпроти майдану Незалежності та пам’ятника «Борцям за Волю та Незалежність України».

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Дубно – влада – онлайн.

Відкриття пам'ятного знаку здійснили міський голова Василь Антонюк, народний депутат України Олександр Аліксійчук та Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владика спільно зі священниками Дубенського благочиння Православної церкви України освятив скульптуру.

Міський голова Василь Антонюк подякував духовенству за освячення пам'ятного знаку, а також висловив вдячність його автору – заслуженому художнику України Віталію Рожику та усім благодійникам, які долучились до його спорудження.

Як повідомляють, значний внесок у виготовлення та встановлення у Дубні пам'ятного знаку Іову Почаївському здійснили: апарат та відділи Дубенської міської ради, управління освіти, управління соціального захисту, управління економіки й власності, фінансове управління, управління житлово-комунального господарства, управління архітектури, будівництва і земельних питань, відділ культури й туризму, народний депутат України Олександр Аліксійчук, колишній дубенчанин Володимир Бондарчук (Каліфорнія, США), дубенчанка Тетяна Демчук, директор КП «Ринок», депутат міської ради Валерій Гусарук, КП «Дубноводоканал» на чолі з керівником Сергієм Кирчуком; КП «Зелене господарство» на чолі з керівником Вікторією Запісоцькою; підприємці Олександр Власюк, Роман Гамерник, Михайло Головачук, Анатолій Іваницький, Володимир Масюк.

«Віримо, що у цей важкий час пам'ятний знак преподобному Іову Почаївському стане ще одним потужним оберегом нашого міста та усіх його жителів», – йдеться у дописі.

Читайте також: У Дубно релокують патрульних з Донецької та Луганської областей

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50