Історик і науковець Дубенського замку отримав обласну нагороду

11 Листопада 2022, 15:19
Історик і науковець Дубенського замку отримав обласну нагороду 517
Історик і науковець Дубенського замку отримав обласну нагороду

Днями у залі камерної та органної музики міста Рівного віншували творчу еліту області. Серед тих, кого запросили на сцену для нагородження з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, був науковий співробітник відділу історії Заповідника міста Дубно Іван Касянчук, повідомляють на фейсбук-сторінці Дубенського замку.

Грамоту історик і науковець отримав за високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток, відродження і збереження  української національної культури та історико-культурної спадщини краю.

«Насправді, сьогодні складно уявити собі Заповідник без Івана Касянчука, і говорити про нього можна багато хорошого у кількох іпостасях. Як історик та науковець він настільки глибоко дослідив Дубенський форт-заставу, присвятивши історичній пам’ятці ряд наукових статей, що навіть до деякої міри засмучується, коли дізнається, що чергова екскурсійна група затримається у Тараканові(проїздом) лише на 20 хвилин. Адже він готовий розповідати про унікальну оборонну споруду ХІХ століття годинами. І це дуже цікаво!», – йдеться у дописі.

Додають, що за 12 років праці у Заповіднику Іван Касянчук доклав своїх знань та зусиль до глибокого вивчення військової історії міста періоду ХІХ-ХХ століть, брав безпосередню участь у створенні постійно діючих експозицій «Карбована історія» та «Мисливська зала», долучався до археологічних досліджень, зі своїми колегами створював електронну базу відділу історії.

«А ще він талановитий екскурсовод Дубенського замку. Усі, кому доводилось відкривати для себе колишній княжий маєток разом із Іваном Касянчуком, у захваті від того, як їхній гід уміє нестандартно, оригінально, дотепно подати історичні факти про незламну фортецю. Знаючи допитливий характер нашого колеги, його незмінне бажання самоудосконалюватись професійно, а також фанатичну закоханість в історію ріднокраю, сміливо прогнозуємо досягнення нових творчих звершень Іваном Касянчуком!», – йдеться у дописі.

Читайте також: На Дубенщині під час ліквідації пожежі виявили мертве тіло чоловіка

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024