Релоковане підприємство з Харкова виготовило мобільні будиночки для вимушених поселенців Радивилівщини

22 Листопада 2022, 12:48
Релоковане підприємство з Харкова виготовило мобільні будиночки для вимушених поселенців Радивилівщини 521
Релоковане підприємство з Харкова виготовило мобільні будиночки для вимушених поселенців Радивилівщини

Перший на Рівненщині модульний житловий квартал для вимушених переселенців облаштовують у місті Радивилів, розповів начальник Дубенської РВА Всеволод Пекарський.

«Вибір Радивилівської громади для реалізації цього проєкту не випадковий. Ми керувалися тим, що в розрізі області тут прийняли найбільшу кількість переселенців, від питомої ваги населення — близько 10%. Місто є комфортним для проживання, в межах громади працює кілька потужних підприємств, тож є можливість працевлаштуватися. Це, звичайно, покращить інтеграцію цих людей в життя громади», – розповідає Всеволод Пекарський.

На спеціально виділеній території розташують 12 будиночків, де проживатимуть понад 40 внутрішньо переміщених осіб. На це з бюджету області виділено 11,3 млн грн. Радивилівська громада забезпечує підключення будинків до мереж електроенергії, водопостачання та каналізації, а також благоустрій прилеглої території.

Кожен будиночок складається з двох кімнат та санвузла. Тут є ліжко, диван, кухня, холодильник та пральна машина.

Будиночки виготовляє релокована з Харкова до Рівного компанія Life-box.

Як розповідає Всеволод Пекарський в модульні будинки насамперед заселятимуть родичів захисників України, які боронять Україну та людей з інвалідністю.

Читайте також: У колишньому кінотеатрі на Дубенщині виготовляють маскувальні сітки для захисників України

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024