На Дубенщині дітей навчають правилам пожежної безпеки

24 Листопада 2022, 11:36
На Дубенщині дітей навчають правилам пожежної безпеки 352
На Дубенщині дітей навчають правилам пожежної безпеки

Через бойові дії у різних регіонах країни зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів. Часто жертвами стають діти, адже окупанти замасковують смертельні «сюрпризи» у речі, на які реагують, в першу чергу, наймолодші. Відтак, в районі тривають інформаційні зустрічі із школярами, вихованцями дошкільних навчальних закладів та їх наставниками. Рятувальники розповідають про мінну безпеку, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів, а також навчають правилам пожежної безпеки, повідомляють у ГУ ДСНС України у Рівненській області.

У закладах дошкільної освіти Боремельської територіальної громади діткам продемонстрували мультфільми на протипожежну тематику та вручили пізнавальні ігри про мінну безпеку. Рятувальники також провели навчання з персоналом закладів та продемонстрували, як правильно користуватися вогнегасником.

Корисні матеріали, щоб засвоїти вкрай важливі правила мінної безпеки, розповіли під час зустрічі із вихованцями Радивилівських міських дошкільних закладів. Наголосили також на номерах екстрених служб, та в яких життєвих ситуаціях туди слід звертатись. Дітям продемонстрували цікаві та пізнавальні мультфільми на відповідні тематики, а завідувачам дошкільних закладів також роздали наочні матеріали з мінної та пожежної безпеки.

Інформаційні заходи на тему безпеки провели й для дошкільнят у Млинівському ДНЗ ясла-садку №2 комбінованого типу Млинівської селищної ради. Дітям в доступній ігровій формі розповіли про мінну та пожежну безпеку, продемонстрували цікаві та пізнавальні мультфільми на відповідні тематики, а також роздали повчальні матеріали з мінної та пожежної безпеки.

Інформаційні заходи проводять і на базі класів безпеки, що діють в громадах краю. Так, на базі класу безпеки Острожецькому ліцеї ім. І. Єремеєва Острожецької громади дітям в доступній формі розповіли про мінну та пожежну безпеку, завдяки інформативним стендам пояснили правила безпеки в побуті та небезпеку електричних приладів, продемонстрували цікаві та пізнавальні відеоролики на відповідні тематики, а також роздали повчальні матеріали з мінної та пожежної безпеки.

Заходи проводять рятувальники Дубенського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з працівниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Читайте також: У Дубні внаслідок ДТП постраждала велосипедистка

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром