Дітям полеглих захисників Радивилівщини вручили кулони з іменами їхніх батьків

18 Грудня 2022, 15:00
Дітям полеглих захисників Радивилівщини вручили кулони з іменами їхніх батьків 1137
Дітям полеглих захисників Радивилівщини вручили кулони з іменами їхніх батьків

Срібне серце, обрамлене терновим вінком з краплинкою крові – символ незвичайний.  Створений він з ініціативи Громадської спілки «Бойове Братерство України»  і вручається  дітям військовослужбовців, що віддали життя  за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. За задумом організаторів, кожна дитина загиблого Героя зможе носити частинку батьківського серця з собою. У форматі всеукраїнського соціального проєкту «Батьківське серце»,  у місті Радивилів такі пам'ятні кулони дітям полеглих військовослужбовців 16 грудня вручили представники військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України»: полковник ЗСУ, голова спілки Леонід Климчук з побратимами.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Радивилівська громада.

Вручення проходило в актовій залі КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв», куди були запрошені сім’ї, рідні та близькі загиблих у російсько-українській війні захисників з Радивилівської, Козинської, Крупецької громад.

Аби символічні «батьківські серця» слугували по-батьківськи надійним захистом тим, хто зазнав у цій війні непоправної втрати, кулони освятив військовий капелан, настоятель Свято-Вознесенського храму міста Радивилів, отець Юрій (Бурліков).

Від Радивилівської громадської організації волонтерів «Слава» Slava Radyvyliv того дня дітям загиблих воїнів було вручено солодкі подарунки.

Хвилиною мовчання присутні вшанували  світлу пам’ять  найрідніших, чиї життя обірвала війна. Завдяки цим Героям  Україна вистояла і продовжує незламний опір агресору.

До акції пам’яті долучились заступник міського голови Олександр Пастух, військовий комісар із Другого вiддiлу Дубенського РТЦК та СП  Олександр Кузьмич.

Голова спілки «Бойове Братерство України» Леонід Климчук наголосив: «Зараз 17 пам'ятних кулонів  вручаємо в цьому залі.  Хочеться, щоб більше не гинули Захисники, не сиротіли діти. Хай кожен боєць повертається додому живим».

До слова, «Батьківське серце» – проєкт, який розпочався  у 2019 році. За цей час акції із вручення пам’ятних кулонів  проведено у всіх областях України. А це понад 8 тисяч «батьківських сердець» дітям загиблих військовослужбовців. Проєкт реалізовується у кілька етапів: наступний – під назвою «Хресний побратим» – передбачає підтримку до 16-річного віку дітей загиблих Героїв воїнами спілки «Бойове Братерство України».  Ще один  етап проєкту – написання книги пам’яті про загиблих, на законодавчому рівні внесення її у шкільну програму вивчення історії про новітніх Героїв України.

Читайте також: На Дубенщині перекинувся мікроавтобус з пасажирами

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром