Радивилівчанки зв'язали понад 300 пар шкарпеток на передову

08 Лютого 2023, 12:06
Радивилівчанка в'яже шкарпетки на фронт 298
Радивилівчанка в'яже шкарпетки на фронт

Справжній волонтерський пункт рукоділля організувала у своєму помешканні радивилівчанка Євгенія Федьчук. Разом з помічницями вона вив’язала понад 300 пар шкарпеток для ЗСУ.

Про це йдеться на сторінці Радивилівської громади у фейсбуці

В минулому пані Євгенія – керівниця гурткової роботи з дітьми, очолювала відомий у місті гурток в’язання спицями «Капітошка». Хоча давно вже на заслуженому відпочинку жінка  знайшла ефективне застосування своєму умінню: власноруч виготовляє в’язані шкарпетки військовим та передає у найгарячіші точки фронту. У ці тижні волонтери відвезли десятки пар бійцям на Бахмутський напрямок.

Допомагають пані Євгенії у цьому волонтерстві її рідні – сестра, донька, а також колишня вихованка гуртка з рукоділля – Люба Маркович. Продуктивністю своєї учениці пані Євгенія пишається з особливою гордістю: каже, вона власноруч виготовляє щотижня по п’ять пар теплих шкарпеток нашим захисникам.

А всі разом  виготовили вже понад 300 пар теплих та зручних шкарпеток.

Активна фаза роботи для цієї команди рукодільниць розпочалась з приходом осені, коли надворі похолоднішало, і самі ж солдати, що на бойових позиціях, вказали про таку потребу.Відтоді в’язання шкарпеток в їхньому «цеху» не припиняється.Майже завжди робота зі спицями затягується до пізньої ночі.

Свої шкарпетки радивилівські в’язальниці називають «патріотичними», бо виготовляють їх з думками про перемогу.

А донедавна в кожну пару шкарпеток практикували розфасовувати ще і солодкі карамельки – як вияв людської турботи захисникам із дому, де про них не забувають, підтримують та чекають.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024