Жителі Дубенщини відтворили давній весільний обряд

16 Лютого 2023, 17:45
Жителі Дубенщини відтворили давній весільний обряд 433
Жителі Дубенщини відтворили давній весільний обряд

У селі Рачин Тараканівської ТГ відтворили давній традиційний обряд – читання  «Корони». Весілля організувала головна культурна діячка Тараканівської громади, директорка КЗ  «Тараканівський центр культури та дозвілля» Алла Грабар та КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР.

Про це йдеться у Блозі «Знай більше».

З самого ранку наречені Андрій та Тетяна, весільна мати, дружки, свашки та читач «корони» Микола Лупанович зібрались в дорогу – до обласного центру. Весілляни були рішуче й позитивно налаштовані, адже мали велике бажання поділитись із присутніми, а особливо із гостями з Маріуполя традиціями, які люблять плекати у рідному Рачині, що на Дубенщині.

«Сьогодні ми в Рівненському обласному краєзнавчому музеї представляли обряд «Читання Корону», який дуже поширений в селі Рачин Тараканівської громади, а також в Дубенському районі», – розповіла Алла Грабар.

У залі було дуже атмосферно. Молодим по-справжньому бажали щастя і кохання. Лунало «Гірко» і були поцілунки. Все це можна було бачити й в прямому ефірі.

«Наші традиції – це ДНК нашої нації. І їх потрібно підтримувати та показувати на загал, аби молодь знала і не забувала. Бо ж хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього», – каже наречений Андрій.

Кожний регіон України унікальний і оригінальний у своїх традиціях та звичаях. Тому обряди святкування весілля у кожного свої. Деякі традиції рідко трапляються у селах або вже давним-давно призабуті. Проте дещо ми все ще плекаємо, зберігаємо, вшановуємо та втілюємо.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024