У Дубенському замку підписали меморандум про утворення Асоціації заповідників

25 Березня 2023, 10:01
У Дубенському замку підписали меморандум про утворення Асоціації заповідників 277
У Дубенському замку підписали меморандум про утворення Асоціації заповідників

У Дубенському замку дев'ять історико-культурних установ підписали меморандум про співпрацю з академією архітектури. Подія відбулась у рамках виїзної сесії президії Української академії архітектури.

Про це йдеться на сайті Дубенського замку.

У складі президії були  президент Української академії архітектури Олег Слєпцов, дійсні члени академії – народний архітектор України Микола Дьомін, генеральна директорка Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, кандидат юридичних наук Сергій Баранов-Мохорт.

 «57 заповідників України – це потужна сила, яка, об’єднавшись, здатна допомогти державі в шляхетній справі збереження історико-культурної спадщини, – звернувся до присутніх у своєму вітальному слові президент Української академії архітектури Олег Слєпцов. – Водночас меморандуми про співпрацю між заповідниками та академією – це можливість активно спілкуватись, формувати пакет проблем, що стосуються діяльності установ, обговорювати їх у найвищих колах фахівців культурної сфери та головне – вирішувати їх на законодавчому та виконавчому рівні».

Меморандуми про співпрацю з Українською академію архітектури підписали Державний історико-культурний заповідник «Межибіж», Національний заповідник «Замки Тернопілля», Державний історико-культурний заповідник у м. Луцьку, Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир», Державний історико-культурний заповідник у м. Острог, Рівненський обласний краєзнавчий музей, Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви», Державний історико-архітектурний заповідник м. Кременця, Державний історико-культурний заповідник м. Дубна.

Вже незабаром сформують дорадчий орган Асоціації заповідників і новостворене об’єднання здійснить свої перші практичні кроки під егідою Української академії архітектури.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024