У Дубні перепоховали останки радянських воїнів

08 Вересня 2023, 11:50
У Дубні перепоховали останки радянських воїнів 645
У Дубні перепоховали останки радянських воїнів

У Дубні завершили процес перенесення Братської могили радянських воїнів і тувинських добровольців, що розташовувалась у центрі на вулиці Замковій. У четвер, 7 вересня, віднайдені рештки перепоховали на військовому кладовищі.

Про це йдеться на сторінці Дубно – влада – онлайн у фейсбуці.

Роботи розпочалися ще у січні 2022 року. У травні того ж року згідно з рішенням міської ради було демонтовано постать солдата та меморіальну табличку з вищевказаної пам’ятки історії. Однак ексгумація останків з братської могили потребувала дотриманням відповідної законодавчо визначеної процедури, отримання низки погоджень та дозволів від Міністерства культури та інформаційної політики України, управління культури й туризму Рівненської ОВА та Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій.

Відтак, отримавши усі необхідні дозвільні документи, відділом культури й туризму Дубенської міської ради було укладено договір на виконання пошуково-дослідницьких робіт з Меморіально-пошуковим центром «Доля» (м.Львів). 

Під час ексгумації фахівцями були виявлені останки 27 тіл радянських солдатів.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024