Переселенка з Луганщини практикує іпотерапію у Мирогощі

13 Жовтня 2023, 12:40
Переселенка з Луганщини практикує іпотерапію на Дубенщині 178
Переселенка з Луганщини практикує іпотерапію на Дубенщині

Жінка переїхала в Мирогощу разом з кіньми, а також увійшла до Ради ВПО при Рівненській ОДА.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Рівненської ОДА.

«Дуже не хотілося кудись переїжджати, не знала, як вивезти коней. Але відчувала близьку можливість окупації, окрім того, і обстріли щодень частішали. Постійно виникали питання безпеки. Пам’ятаю, як снаряд влучив поблизу конюшні. Це і пришвидшило рішення. Ми почали шукати, як виїхати, адже перевозити коней – це дорого, бо треба спеціальний транспорт», – розповіла жінка.

Зауважимо, що Оксана понад 12 років практикує іпотерапію. Саме для цього жінка і придбала двох коней. До війни вона працювала з дітьми з особливими освітніми потребами, адже має фах психолога та логопеда. 

«Війна на Луганщині почалась у 2014 році. Ці події дуже вплинули на психіку людей. Аби якось їм допомогти, я почала вивчати кризову психологію, психотерапію, травмотерапію. Саме тоді розпочала співпрацювати з громадськими та міжнародними організаціями й з людьми, які жили на лінії розмежування. Для кращого результату в реабілітації залучала також і коней», – зазначила Оксана.

Додала, що кінь, який разом з нею пройшов цей непростий шлях, народився саме у 2014 році. Перед повномасштабним вторгненням Оксана придбала для роботи з іпотерапії ще й кобилу. 

Вже на Рівненщині спільно із громадською організацією «Проліска» жінці вдалося реалізувати проєкт «Вільний простір для дитини» для дітей ВПО та місцевих жителів.

Оксана вже на новому місці допомагає людям, які потрапили в складні життєві обставини, розвиває іпотерапію. Продовжує надавати психологічну допомогу переселенцям. 

Нині пані Оксана створила організацію. Основні її напрямки: допомога людям, які потрапили в складні життєві ситуації, захист та допомога тваринам, розвиток зоотерапії в Україні. 

«На жаль, Луганська область досі окупована і є багато руйнувань, тому не бачу сенсу повертатися. На Рівненщині я почала нове життя. Тут моя родина та мої коні в безпеці. Я сподіваюся, що моя робота принесе користь новій домівці та людям», – підсумувала Оксана Абрамова.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024