Інтернет-шахраї обібрали дубенчанку майже на сто тисяч гривень

24 Жовтня 2023, 21:10
Інтернет-шахраї обібрали дубенчанку майже на сто тисяч гривень 599
Інтернет-шахраї обібрали дубенчанку майже на сто тисяч гривень

Жінка побачила в інтернеті оголошення про заробіток у вільний час. Зацікавилась і одразу ж отримала у месенджер повідомлення із прихованим номером від нібито менеджерки.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці поліції.

Дубенчанка перейшла на запропонований аферисткою сайт. Далі вона виконувала «завдання», які їй диктували. Основне з них було – це викуп одягу в інтернеті з одночасним поповненням власного гаманця. Якщо для покупки не вистачало грошей, то потрібно було докладати свої, які потім мали б повернутися в повному обсязі з усіма виплатами.

Жінка онлайн спостерігала, як ніби то збільшується її баланс на сайті за гроші, які вона ж туди й переводила зі своїх трьох кредитних карток.

Шахрайка тримала потерпілу на гачку понад пів доби. Своєю наполегливістю, важкими для сприйняття фінансовими термінами та формулюваннями дубенчанку щоразу «підводили» до того, що потрібно ще й ще «виконати завдання, оплатити за товар, сплатити податки за виведення прибутку тощо».

Дубенчанка щоразу вірила у покращення власного фінансового становища та 10 разів різними сумами перерахувала кошти, в результаті чого втратила 98 тисяч 230 гривень.

Обставини вчиненого шахрайства встановлюють дізнавачі Дубенського районного відділу поліції в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, за оперативного супроводу працівників відділу протидії кіберзлочинам у Рівненській області.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024