На Дубенщині двоє підлітків півтора тижня катались на краденому мопеді

06 Листопада 2023, 15:48
На Дубенщині двоє підлітків півтора тижня катались на краденому мопеді 448
На Дубенщині двоє підлітків півтора тижня катались на краденому мопеді

Жителька села Ставрів, що на Млинівщині, повідомила в поліцію, що невідома особа викрала мопед «Alfa».

Про це йдеться на фейсбук-сторінці поліції.

Поліцейський офіцер Підлозцівської громади спільно з оперативниками встановив, що до злочину причетні двоє неповнолітніх із сусіднього села, яких і побачили там під час поїздки. Прослідкувавши за ними, викрадений мопед виявили за копицею.

Слідчо-оперативна група задокументувала вчинене кримінальне правопорушення та вилучила з місця події двоколісний, а неповнолітніх та їхніх батьків запросили до поліції.

З’ясувалося, мопед 15 та 16-річний підлітки викрали ще півтора тижня тому: дорогою до освітнього закладу двоє неповнолітніх із вікна шкільного автобуса вгледіли мопед, який постійно стояв на подвір’ї. Аби покататися, вирішили «скористатися» чужим двоколісним і пізно ввечері навідалися у двір, звідки його і вивели. Попри заблоковане кермо, зуміли потому усунути тимчасові перепони і час від часу їздили у своєму населеному пункті, ховаючи викрадений мопед у різних місцях.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 289 КК України.

Крім того, перевірку проводять і ювенальні поліцейські. У поле зору правоохоронців неповнолітні, не потрапляли і на обліку не перебували.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024