Про читання весільної корони на Дубенщині можна дізнатися через QR-код

03 Лютого 2024, 12:27
Про читання весільної корони на Дубенщині можна дізнатися через QR-код 458
Про читання весільної корони на Дубенщині можна дізнатися через QR-код

До переліку нематеріальної культурної, живої спадщини Рівненської області потрапила весільна традиція Дубенщини, яка є досить поширеною в Тараканівській громаді і, зокрема, в селі Рачин – читання весільної корони.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці «Тараканівський центр культури та дозвілля» с. Рачин та його філії.

Виконати приємну місію – наклеїти QR-код на мапу Тараканівської громади, доручили Аллі Грабар.

«Було багато фотосвітлин біля банеру з нашою традицією. Щиро дякую Тетяні і Андрію Левченкам, які надали фото для представлення цієї традиції. Завдяки цій чудовій парі ми розпочали популяризацію цього обряду. Фото робила фотографиня Жанна Корольчук, це відмічено на нашому банері. Було спільне фото всіх громад Дубенщини, які взяли участь у відтворені даної традиції: Млинівської, Демидівської, Радивилівської, Привільненської, Варковецької, Тараканівської громад», – зазначила пані Алла.

Подія відбулася у КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» під час відкриття Лабораторії живої спадщини Рівненщини 2 лютого.

На відкриті простору були присутні заступник голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, заступник голови Рівненської облради Олексій Бучинський та очільниця управління культури та туризму  Рівненської ОДА  Любов Романюк.

Читайте також: Пішов на роботу й не повернувся: поліцейські розшукують жителя Дубенщини

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024