У громадах на Дубенщині виявили завищення цін під час закупівель на понад 50%

06 Лютого 2024, 17:08
У громадах на Дубенщині виявили завищення цін під час закупівель на понад 50% 461
У громадах на Дубенщині виявили завищення цін під час закупівель на понад 50%

Рівненська ОДА виявила завищення цін під час закупівель на понад 50%. Смизька та Привільненська громади Дубенського району проаналізують та переглянуть ціни на закупівлю продуктів харчування в освітніх та інших комунальних закладах.

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під керівництвом начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля.
Так, моніторинг виявив завищення цін більше ніж на 50% порівняно із ринковими на певні категорії продуктів харчування, зокрема масло, м’ясо, яйця тощо. Ціни у прямих договорах також значно перевищували за вартістю однієї і тієї ж продукції у порівнянні з сусідніми громадами. Крім цього майже всі закупівлі за вказаною категорією здійснював один постачальник.
Участь у засіданні взяли голова Привільненської сільської та заступник голови Смизької селищної ради. Відповідно їх аргументи та пояснення заслухали члени робочої групи. В тому числі, представники громад вказували на відсутність конкуренції серед підприємців.
«Робоча група не займається покараннями чи розслідуваннями. Проте ОВА активно здійснює моніторинг публічних закупівель в області. Тож наголошую громадам на важливості контролю власних видатків. Адже будь-які зекономлені кошти сьогодні можна витратити на необхідні для ваших мешканців речі. Зокрема, на допомогу нашим захисникам та захисницям», – сказав Олександр Коваль.
У результаті громадам рекомендували проаналізувати ситуацію й переглянути договори аби наблизити ціни до ринкових. Закупівлі обох громад залишатимуться у фокусі уваги в найближчі тижні та переглядатимуться на предмет позитивних змін.

Читайте також: Ліцей у Боремлі переходить на дистанційне навчання

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024