Дубно прийняло Шевченківську естафету

07 Березня 2024, 17:04
Дубно прийняло Шевченківську естафету 228
Дубно прийняло Шевченківську естафету

Напередодні відзначення 210-ї річниці від Дня народження геніального сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка, 6 березня Дубенська громада прийняла від Радивилівської громади традиційну Шевченківську естафету «Дорогами поета на Рівненщині».

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці міської ради.

Нагадують, що Шевченківська естафета стартувала на Рівненщині у 1989 році з ініціативи Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України.

Щороку естафета проходить шляхами, де в 1846 році, виконуючи доручення Київської археологічної комісії, побував Тарас Шевченко: Радивилів, Дубно, Здолбунів, Острог, Гоща, Корець. Він мандрував цим краєм як дослідник-художник і збирач фольклору. Враження згодом Великий Кобзар відобразив у своїй поетичній творчості.

Цьогоріч урочиста церемонія передачі естафети відбулася у Радивилові в міському будинку культури. Тут зібралися представники місцевої влади, управління культури і туризму Рівненської ОДА, обласної організації Національної спілки письменників України, обласного об'єднання товариства «Просвіта», представники творчої інтелігенції, освітяни, громадськість.

Делегацію з міста Дубна представили головний спеціаліст відділу культури і туризму Дубенської міської ради Оксана Притула, відповідальні фахівці Дубенського міського будинку культури. Серед учасників важливого культурно-просвітницького заходу були письменники Микола Тимчак та Любов Пшенична.

Учасники делегації взяли участь у мистецьких заходах на пошанування пам'яті Тараса Шевченка, долучились до покладання квітів на Алеї Слави - до портретів полеглих у російсько-українській війні Героїв, а також до погруддя Великого Кобзаря, віддали шану біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Дубні та на Шевченковому джерелі.

Прийнята Шевченківська естафета стане додатковим стимулом для проведення у Дубні впродовж цього ювілейного року ще більшої кількості тематичних заходів до 210-их роковин з Дня народження Тараса Шевченка в освітніх, культурних та бібліотечних закладах міста.

Читайте також: Радивилівчанка сплатить штраф за продаж алкогольного напою неповнолітньому

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024