У Дубні обговорили збереження єврейських пам’яток міста

13 Березня 2024, 15:20
У Дубні обговорили збереження єврейських пам’яток міста 302
У Дубні обговорили збереження єврейських пам’яток міста

Місто Дубно 13 березня відвідав головний рабин України Асман Моше Реувен. Почесний гість зустрівся з міським головою Василем Антонюком. Також у зустрічі взяли участь відповідальні посадовці міської ради, начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк та представник єврейської спільноти Сергій Геллєр, котрий супроводжував рабина.

Про це пишуть на фейсбук-сторінці «Дубно-влада-онлайн».

Під час зустрічі обговорили співпрацю щодо відновлення духовних пам'яток єврейського народу, зокрема збереження єврейського кладовища та реконструкцію синагоги - пам'ятки архітектури місцевого значення (XVI ст.). Головний Рабин України спільно з місцевим керівництвом оглянув вказані об'єкти. Супроводжував делегацію науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Юрій Пшеничний, котрий розповів гостям міста про історію єврейської громади та єврейських пам'яток Дубна.

Відтак, сторони домовилися про продовження започаткованої співпраці задля збереження єврейської культурно-історичної спадщини міста Дубно. Також на пошанування пам'яті воїнів, котрі віддали життя за Батьківщину, здійснели спільне покладання квітів до пам'ятника «Борцям за Волю та Незалежність України».

Читайте також: Міський голова Дубна відвідав хлопчика, якого порізали ножем у ліцеї

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024