У Дубні відбувся обласний семінар-практикум з інклюзивної освіти у мистецьких школах

15 Березня 2024, 09:19
У Дубні відбувся обласний семінар-практикум з інклюзивної освіти у мистецьких школах 262
У Дубні відбувся обласний семінар-практикум з інклюзивної освіти у мистецьких школах

На базі школи мистецтв Дубенської міської ради 13 березня відбувся обласний семінар-практикум з інклюзивної освіти у мистецьких школах. Захід зібрав керівників та викладачів мистецьких шкіл Рівненщини з метою вивчення відповідних методик та підходів до організації інклюзивного навчання в закладах мистецької освіти.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Дубно-влада-онлайн.

Учасників семінару привітали начальниця Управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, директорка КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради Ірина Рачковська-Баковецька та директор Дубенської школи мистецтв Сергій Піддубник.

Впровадження інклюзивного навчання в мистецьких школах, створення там дружнього освітнього простору, виявлення та усунення конкретних перешкод, які стають на заваді втіленню задумів - такі завдання ставлять керівники культурної галузі Рівненської області.

Доповідачі ознайомили учасників семінару-практикуму з правовою базою для організації інклюзивного навчання в мистецьких школах, розповіли про освітні програми та їх розроблення для осіб з особливими освітніми потребами.

Інтерактивний підхід до інклюзивної освіти осіб з порушенням зору презентували педагоги Клеванської спеціальної школи №1, котрі також продемонстрували вагомі результати своїх підопічних.

«Інклюзія в мистецькій освіті дуже важлива і потрібна задля самореалізації дітей з інвалідністю. Саме вона дозволяє виявити свій талант, розвинути творчі здібності та відчути себе частиною колективу. Через мистецтво діти можуть виразити себе, знайти своє покликання та розвинути важливі навички», – йдеться у дописі.

Захід організували Управління культури і туризму Рівненської ОДА, КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради за сприяння відділу культури і туризму Дубенської міської ради.

Читайте також: На Радивилівщині пропонують роботу підсобного робітника на молокопереробне підприємство

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024