Смизька селищна рада відмовилась платити за вивіз сміття, яке зібрали активісти

18 Березня 2020, 18:38
2066

Жителі селища Смига назбирали у комунальному лісі селищної ради 46 мішків сміття, однак місцева влада відмовилась платити за вже вивезена. 

Акція відбулась у суботу, 14 березня,. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Смизької молодіжої ради.

Напередодні проведення організація звернулася до селищної ради та ДКП «Комунальник-Смига» з проханням посприяти в організації та вивезенні зібраного сміття.

Також активісти надіслали лист на ДП «Рівнеторф» із проханням забезпечити учасників акції мішками та рукавицями, на який адміністрація підприємства миттєво зреагувала, а профспілка забезпечила усім необхідним.

ДКП «Комунальник-Смига» теж долучилися до акції - працівники стали її учасниками, а директор відправив до лісу сміттєвоз, водій якого у свій вихідний день допомагав прибирати і вантажити сміття. Зібране сміття (одна машина) вивезли на офіційне сміттєзвалище в с. Білокриниця, за яке потрібно сплатити рахунок, а сортоване скло і пластик забрав ПП Сіранчук Дмитро, який нещодавно відкрив в Смизі невелику сортувальну станцію.

«Сьогодні до нас звернулися працівники ДКП «Комунальник- Смига» та повідомили, що Смизька селищна рада відмовилася оплатити рахунок за вивезення даного сміття, наголосивши, що організатори акції, тобто активісти самостійно повинні це зробити... (хоча були завчасно повідомлені про прибирання і знали про наше прохання про допомогу). Тепер під загрозою будь-які акції чи толоки, бо, на жаль, активісти не володіють достатнім ресурсом, щоб самостійно вивозити зібране сміття в лісах чи парках, які належать органу місцевого самоврядування, який повинен охороняти їх від забруднення та сприяти їх очищенню. Тепер який вихід - збирати з людей кошти за те, що вони добровільно виходять на толоки? Як донести владі, що це її обов"язок організовувати подібні акції? Що порадите в цій ситуації? Бо ми, чесно кажучи, не були до такого готові», - пишуть активісти. 

Нагадаємо, у Смизі активісти організували акцію прибирання лісів та назбирали 46 мішіків сміття.

Читайте також: У Дубні відремонтували частину вулиць та тротуарів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024